Voćni kolač sa Lenka šlag kremom

Sastojci:

    • 1 pakovanje gotovog biskvita (ili možete ispeći biskvit po vašem receptu)

    • 300 ml Lenka krem šlaga

    • 500 g mešanog voća (jagode, borovnice, maline, breskve, banane – po želji)

    • 100 g šećera u prahu (ili po ukusu)

    • 1 kašičica vanilin šećera

    • 2 kašičice želatina u prahu (ako želite da šlag bude stabilan)

Priprema:

  • Priprema biskvita: Ako pečete biskvit, prvo pomešajte 4 jaja, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 200 g brašna i prašak za pecivo. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. Ostavite da se ohladi, pa iseckajte na odgovarajući oblik (ili samo iskoristite gotov biskvit).
  • Priprema šlaga: Ako koristite šlag u prahu, umutite ga sa 300 ml hladnog mleka prema uputstvu na pakovanju. Ako koristite šlag iz flaše, samo ga dobro umutite i po potrebi dodajte šećer u prahu.
  • Priprema želatina: U malo hladne vode (oko 2-3 kašičice) potopite želatin i ostavite da nabubri. Zatim ga zagrejte na laganoj vatri dok se ne rastopi, a zatim ga umešajte u šlag kako biste ga učinili stabilnijim.
  • Voće: Operite voće i iseckajte ga na male komade (ako koristite jagode, iseckajte ih na tanke kriške). Možete koristiti i sveže voće po vašoj želji.
  • Sastavljanje kolača: U odgovarajući pleh ili tacnu stavite sloj biskvita, pa na njega rasporedite šlag. Zatim po vrhu šlaga rasporedite iseckano voće. Po želji, možete još jednom ponoviti slojeve.
  • Hlađenje: Stavite kolač u frižider da se ohladi i stegne na najmanje 2-3 sata, kako bi šlag dobio željenu čvrstinu. 

Dekoracija:

Kolač možete dekorisati sa još voća, mrvicama od čokolade, ili čak sa malo džema od malina za lepši izgled.

Uživajte u svom osvežavajućem voćnom kolaču sa šlag kremom!

Klikni na Lenka šlag krem i saznaj nešto više o njemu...

Scroll to Top