Save up to 20% on all Toys & Accessories
with “ta-pro-22” code

Đurić MBB
Naši brendovi
 • Đurić SUPERMARKET
 • Đurić SUPERMARKET
 • Đurić SUPERMARKET
 • Đurić SUPERMARKET
 • Đurić SUPERMARKET
 • Đurić SUPERMARKET
 • Đurić SUPERMARKET
Kategorije proizvoda
Prijavi se/Registruj se
Forgot password?

Don't have account yet? Sign up

Trgovci na odjelima - Kasirka

Prijatelji te opisuju kao preciznu i prijatnu osobu?

Dvije sjajne karakteristike, kada je riječ o radnom mjestu kasir/ka u Đuriću!
Od mladih do onih malo starijih potrošača, sve ih, svakodnevno, snabdijevamo kvalitetnim asortimanom roba široke potrošnje. Zaposleni na kasi jako dobro poznaju naše proizvode. Oni su tačni, savjesni i vrlo prijatni u komunikaciji sa našim potrošačima.
Plaćanje na kasi je posljednji utisak koji naši potrošači dobiju od Đurića. Zbog toga je posao na kasi posebno važan.
To u žargonu zovemo final touch. 😄

Kao kasir ste svakodnevno u dodiru s novcem. To znači da u Đuriću uživate veliko povjerenje. Važno je znati da ovaj posao, pored odgovornosti, zahtijeva veliku preciznost. Zbog toga je veoma važno da osobe koje rade na kasi imaju sposobnost dobre koncentracije.

Svakog kupca, nakon prijatne kupovine, želimo da ispratimo s osmijehom. Takođe, želimo da se taj isti kupac ponovo vrati u naš supermarket jer je zadovoljan uslugom. Od naših kasirki se očekuje:

 1. Savjesna blagajnička aktivnost, u skladu sa direktivama o radu na kasi;
 2. Ljubaznost prema potrošačima;
 3. Samostalna organizacija rada na kasi;
 4. Odgovornost za već pomenuti posljednji utisak kod potrošača;
 5. Podrška timu u obavljanju radnih zadataka;
 6. Naručivanje robe iz našeg LDC-a
Iako se kompjuterski programi i postupci na kasi kroz posao nauče, budući kasiri trebalo bi da posjeduju sljedeće sposobnosti:
 1. Završena SSS, poželjno trgovačka škola;
 2. Visok stepen tačnosti;
 3. Sposobnost koncentrisanja na duže vrijeme;
Koje su glavne odgovornosti kasirke u supermarketu?

Kao kasirka u supermarketu, vaše glavne odgovornosti su skeniranje i naplata proizvoda kupcima, vraćanje kusura i pružanje kvalitetne i brze usluge kupcima. Takođe, morate biti pažljivi i precizni, kako biste izbjegli greške u naplati i osigurali da se sve transakcije obavljaju ispravno.

Koliko se plaća rad kao kasirka u supermarketu?

Plata za rad kasirke u supermarketu obično zavisi od lokacije i veličine supermarketa, takodje i od iskustva i vještina radnika. U nekim slučajevima postoje dodaci za rad vikendom i praznicima. Prosječna satnica za kasirke u supermarketu može da varira od minimalnog do većeg iznosa, a može se povećati s godinama iskustva i napretkom u karijeri.

Kako se nositi s teškim kupcima ili situacijama?

Kao kasirka u supermarketu, možete se suočiti s nezadovoljnim kupcima ili teškim situacijama. Važno je ostati smiren, profesionalan i saslušati kupca, kako bi se pronašlo adekvantno rješenje koje će ga zadovoljiti. U pojedinim, specifičnim situacijama, rješenje je da pozovete nadređenog, kako bi se riješio problem. Takođe, važno je imati dobru komunikaciju s kolegama i timom kako bi se zajedno riješili problemi i teške situacije.

Koje su ključne vještine potrebne za rad kao kasirka u supermarketu?

Ključne vještine za rad kasirke u supermarketu uključuju brzinu i preciznost u radu, sposobnost multitaskinga i rada pod pritiskom, dobre komunikacijske vještine za rad s kupcima i kolegama, kao i strpljenje i empatiju za rad s nezadovoljnim kupcima.

Koje su prednosti rada kao kasirka u supermarketu?

Prednosti rada kasirke u supermarketu uključuju razvijanje komunikacijskih vještina, mogućnost rada u timu, mogućnost razvoja vještina rada s kupcima i učenja novih tehnologija.