U Šamcu je danas otvoren maloprodajni objekat na prostoru od oko 900 m2  „Đurić MBB“  koji zapošlјava novih 24 radnika iz Šamca. Vrijednost objekta je oko 2,5 miliona KM.

Objekat su otvorili vlasnik kompanije Miloš Đurić i načelnik opštine Đorđe Milićević.

Ovom prilikom Milićević ističe da je ovo još jedan  objekat čime se pokazuje da Šamac dobija obris jednog ozbilјnog trgovačkog grada.

“Ostvarili smo više sredstava u Budžetu opštine Šamac  po osnovu prihoda od prodaje gradskog građevinskog zemlјišta, zatim od rente i naknade koja se naplaćuje prilikom izdavanja građevinske dozvole a ono što je naročito važno jeste da su stvoreni uslovi za oko 25 radnih mjesta “, kaže Milićević.

On dodaje da su aktivnosti njegovog Kabineta usmjerene na to da svaki investitor koji dolazi u opštinu Šamac  u što kraćem roku dobije sve potrebne informacije kao i potrebne dozvole a sve u cilјu stvaranja jednog ambijenta koji će privući nove investitore.

Želјana Šajinović marketing konsultant u kompaniji „Đurić“ kaže da kontinuirano šire lanac svojih maloprodajnih objekata, te da imaju oko 400 zaposlenih u Kompaniji Đurić, od čega 24 iz Šamca.

“Imamo svoj slogan „Đurić za sve nas“ koga kupci prepoznaju, to je  porodična firma i  gledamo da su svi radnici dio porodične firme“, kaže Šajinovićeva.