SLATINSKI PARADAJZ
Priča o Plodovima Slatine
Trudimo se da uvijek biramo najbolje za naše kupce. Posebnu pažnju dajemo odjelu voća i povrća u našim supermarketima, tako da biramo saradnike koji nam obezbjeđuju proizvode vrhunskog kvaliteta. Želimo vam predstaviti paradajz iz Slatine koji je vjerni posjetilac naših supermarketa već godinama unazad.
Od maja 2020. godine, više od 20 proizvođača paradajza iz Slatine ujedinili su se formirajući poljoprivrednu zadrugu Plodovi Slatine. Cilj udruživanja je zajedničko djelovanje na tržištu i promocija paradajza pod brendom „slatinski paradajz“.
Proizvodnja se odvija u prepoznatljivom turističkom mjestu Slatina (opština Laktaši), poznatom po termomineralnim izvorima, izolovanosti od industrijskih zagađivača i prelijepom prirodnom ambijentu. Plastenici u brežuljkastim predjelima Slatine značajno doprinose visokom kvalitetu i jedinstvenosti finalnog proizvoda.
Slatinski paradajz poznat je po svojoj savršenoj boji, mirisu i ukusu. Ove karakteristike su rezultat savremene i ujednačene tehnologije proizvodnje koju primenjuju proizvođači.
Posebnost paradajza je i sezonsko sazrijevanje, tako da je dostupan na trpezama naših kupaca od polovine jula do početka decembra.
Karakteristike slatinskog paradajza:
- Sezona Berbe: Kasno sazrijeva, dostupan od polovine jula do prvih mrazeva.
- Ukus: Gajen na sunčanom mjestu u Slatini, plodovi upijaju sunčevu svjetlost, što daje izuzetno bogat i slatkast ukus.
- Krupnoća: Krupan plod idealan za svježe salate i razna jela, težina varira od 250 grama pa naviše.
- Struktura: Zrničasta i čvrsta tekstura, nije vodenasta, što ga čini omiljenim među potrošačima.
- Zdravstveni aspekti: Uzgaja se na brežuljkastom, izolovanom području, sa minimalnim prisustvom štetočina i bolesti, što smanjuje potrebu za zaštitnim sredstvima.
- Tehnologija proizvodnje: Integralna proizvodnja sa naglaskom na prirodne preparate i očuvanje biodiverziteta.
- Uzgajanje: U plastenicima u zatvorenom prostoru.
- Brend i proizvođači: Proizvodi se pod okriljem zadruge Plodovi Slatine, uz prisustvo više od 20 proizvođača koji primenjuju jedinstvenu tehnologiju.
- Hibridi: Determinantni hibridi Linda i Hector.
Uživajući u slatinskom paradajzu, ne samo da uživate u izuzetnom proizvodu, već i podržavate lokalne farmere i doprinosite očuvanju zajednice u Laktašima. Hvala vam što birate lokalno i doprinosite boljoj budućnosti za sve nas.
Zašto izabrati slatinski paradajz?
- Podrška domaćim proizvođačima: Svaki plod slatinskog paradajza dolazi više od 20 lokalnih proizvođača koji su se ujedinili pod brendom „Plodovi Slatine“. Kupovinom ovog paradajza pomažete očuvanju lokalnih farmi i podržavate zajednicu koja se brine o kvalitetu i održivosti svojih proizvoda.
- Svježina i kvalitet: Uzgajan na sunčanom brežuljkastom području, slatinski paradajz se odlikuje bogatim, slatkim ukusom i zavidnom krupnoćom. Proizvodi se u
plastenicima koji omogućavaju optimalne uslove za rast, dok savremena integralna proizvodnja garantuje minimalnu upotrebu hemijskih sredstava, čime se očuva zdravlje potrošača i biodiverzitet. - Zdravlje i ekologija: Slatinski paradajz je poznat po svojoj čvrstoj i zrničastoj strukturi, koja doprinosi njegovoj izuzetnoj teksturi i dugotrajnom svježem ukusu. S obzirom na to da se proizvodi na izolovanom području, prisustvo štetočina i bolesti je minimalno, što smanjuje potrebu za zaštitnim sredstvima i doprinosi očuvanju prirodne ravnoteže.
Podržavamo lokalnu poljoprivredu
U našim supermarketima imate priliku da uživate u slatinskom paradajzu, koji dolazi iz srca prelijepe Slatine. Ovaj paradajz nije samo ukusan i kvalitetan, već i dio naše posvećenosti podršci domaćim proizvođačima.
Ukoliko i vi ulažete pažnju, trud, rad i požrtvovanost u poljoprivredu, i imate proizvode koji bi se rado pronašli u gajbicama naših supermarketa, budite slobodni da nam se javite. Domaće, zdravo i kvalitetno je uvijek dobrodošlo!
Đurić, za sve nas!