Čokoladna torta

Sastojci:

  • 2 šolje mljevenog keksa (po želji)
  • Pola šolje rastopljenog putera
  • 300 g tane čokolade za kuvanje
  • 300 g bijele čokolade za kuvanje
  • 100 g čokolade u prahu
  • 2 šolje umućene slatke pavlake
  • Trećina šolje šećera u prahu
  • Kakao u prahu i K čokolada u prahu za dekoraciju

Priprema

  • Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Mljeveni keks i rastopljeni puter pomiješajte, a zatim rasporedite na kalup i dobro utisnite tako da napravite koru.
  • Izlomite bijelu i crnu čokoladu i prelijte vrelim slatkim vrhnjem. Miješajte dok se sva čokolada ne otopi i smjesa postane glatka. Ostaviti na hlađenje minimum dva sata. Nakon što je smjesa postala čvrsta, umutite je mikserom da postane kremasta i postepeno dodajte prethodno umućen margarin.
  • Umutite slatku pavlaku i šećer u prahu dok ne dobijete gustu smjesu. Dodajte smjesu u gore pripremljeni čokoladni krem i sjedinite sve
  • Sipajte u kalup za tortu i lijepo rasporedite po kori. Prekrijte providnom folijom i ohladite preko noći.
  • Izvadite tortu iz kalupa za kolače, pospite obilno kakao prahom i čokoladom u prahu i dekorišite
Scroll to Top