Lisnato tijesto sa makom

Sastojci (za 20 komada)

  • 200g mak nadjeva
  • 120ml mlijeka
  • 80g putera
  • 100g šećera
  • 1 žumance

Priprema

  • Mlijeko, puter i šećer prokuvajte u maloj šerpi, umiješajte gotov nadjev mak (prema uputstvu sa vrećice) pokrijte šerpu i pustite da odstoji. Ukoliko više volite orahe, onda možete nadjev mak zamijeniti nadjevom od oraha.
  • Lisnato tijesto razvaljajte u pravougaonik na pobrašnjenoj radnoj površini i premažite nadjevom od maka. Zarolajte lisnato tijesto i isijecite na komade široke 2,5 cm. Stavite sve na pleh pokriven papriom za pečenje. Umutite žumanjce sa 1 kašikom vode i premažite mak-rolnice. Pecite u zagrijanoj rerni na 200⁰C 18-20 minuta.
  • Izvadite iz rerne, ostavite da se ohlade rolnice i poslužite.
Lisnato-tijesto-sa-makom
Scroll to Top