Za testo:
• 80 ml toplog mleka
• 1/2 kesice suvog kvasca (5 g)
• 30 g putera
• 40 g šećera
• 1 jaje
• 120 g pirea od bundeve
• 1/2 kašičice soli
• 1/4 kašičice muskatnog oraščića (opciono)
• 340 g oštrog brašna
• 1 kašika ulja
Za fil:
• 90 g putera
• 100 g smeđeg šećera (demerara)
• 1 supena kašika cimeta (1 kesica – 5 g)
Za premaz:
• 100 g krem sira (ABC, Philadelphia ili sl.)
• 2 kašike šećera u prahu
• 1 kašičica arome vanile
• 3-4 kašike mleka
Zagrejte mlijeko da bude toplo (ali ni slučajno vrelo), ubacite suvi kvasac, 1 kašičicu šećera od onih 40 g, i 2 kašike brašna od ukupno 340 g. Izmešajte i ostavite da se kvasac aktivira, 5-10 min. Puter otopite u mikrotalasnoj ili na šporetu i ulijte u plastičnu vanglu. Dodajte preostali šećer, jaje, pire od bundeve, so i rendani muskatni oraščić, pa varjačom dobro sve izmešajte.