Sastojci
- 300 g tjestenine
- So, biber
- 2 komada (dvije šnicle) dimljenog šarana
- 3 supene kašike maslinovog ulja
- 1 crvena paprika
- 2 glavice crvenog luka
- 2 tikvice
- 100 ml bijelog vina
- 200 ml posne slatke pavlake
- 200 g biljnog sira
- 1 paradajz
- 1 čaša crnih maslina
Priprema
Skuvajte tjesteninu prema uputstvu na pakovanju. Ocijedite i isperite. Dimljenog šarana isijecite na komade, začinite solju i biberom i ispržite na vrućem ulju. Narežite luk, papriku i tikvicu na kockice. Pržite sve zajedno oko 5 minuta i dobro začinite solju i biberom. Sipajte bijelo vino i posnu slatku pavlaku i dodajte biljni sir. U sve dodajte krupno nasječen paradajz i masline. Sve dobro ukuvajte dok se ne sjedini. Možete dodati i grilovano povrće, tikvice i sl.