Sastojci
- 2 kašike senfa
- Manja glavica crvenog luka
- 2 kašike putera
- 2 kašike brašna
- 300 ml povtnog temeljca
- 100 ml pavlake
- So, biber, peršun
- 1 kašika soka od limuna
Priprema
Očistite luk i izrežite sitno. Zagrijte puter u tiganju dok ne postane pjenušav pa dinstajte luk da postane staklast, providan. Nakon toga, dodajte brašno i miješajte dok se sve ne sjedini. Uz miješanje, dodajte i povrtni temeljac, a nakon toga i pavlaku. Ostavite sve da se kuha još 10 minuta dok se ne zgusne.
Ukoliko dobijete gušću smjesu, uvijek je možete razrijediti sa još malo povrtnog temeljca. Dobijenu smjesu procijedite i vratite još malo na vatru, dodajte senf, začinsko bilje, so, biber i limunov sok. Sipajte u tanjite i poslužite.