Sastojci (za 2 porcije)
- 4 tortilje POCO LOCO
- 100 g kukuruza
- Peršun, so, biber
- 3 paradajza
- 200 g pilećeg bijelog mesa
- 1 avokado
- Sok od 1 limuna
- Tabasko umak (crvena paprika ili b. luk)
Priprema:
Avokado isijecite po dužini, uklonite jezgru i kašikom izvadite „meso“, nasijecite na sitne komade i umiješajte sa limunovim sokom. Operite paradajz, nasijecite na male kockice. Kukuruz pripremite, takođe. Pileće bijelo meso propržite na ulju a zatim nasijecite na kockice. Umiješajte piletinu sa ostalim sastojcima, začinite solju i biberom i dodajte još malo limunovog soka. Zagrijte tortilje 2-3 minute na plehu, a zatim ih napunite mješavinom piletine i povrća i poslužite sa tabasko sosom.