Sastojci:
- 2 šolje mljevenog keksa (po želji)
- Pola šolje rastopljenog putera
- 300 g tane čokolade za kuvanje
- 300 g bijele čokolade za kuvanje
- 100 g čokolade u prahu
- 2 šolje umućene slatke pavlake
- Trećina šolje šećera u prahu
- Kakao u prahu i K čokolada u prahu za dekoraciju
Priprema
- Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Mljeveni keks i rastopljeni puter pomiješajte, a zatim rasporedite na kalup i dobro utisnite tako da napravite koru.
- Izlomite bijelu i crnu čokoladu i prelijte vrelim slatkim vrhnjem. Miješajte dok se sva čokolada ne otopi i smjesa postane glatka. Ostaviti na hlađenje minimum dva sata. Nakon što je smjesa postala čvrsta, umutite je mikserom da postane kremasta i postepeno dodajte prethodno umućen margarin.
- Umutite slatku pavlaku i šećer u prahu dok ne dobijete gustu smjesu. Dodajte smjesu u gore pripremljeni čokoladni krem i sjedinite sve
- Sipajte u kalup za tortu i lijepo rasporedite po kori. Prekrijte providnom folijom i ohladite preko noći.
- Izvadite tortu iz kalupa za kolače, pospite obilno kakao prahom i čokoladom u prahu i dekorišite