Kapućino-bademovi keksići

Sastojci (za 12 osoba)

  • 150 g badema
  • 2 žumanca
  • 200 g putera
  • 50 g šećera
  • 370 g brašna
  • 3 kašike instant kapućina u prahu
  • 1 kašičica kakao praha
  • brašno za radnu površinu
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • Za dekor, kokosovo brasno

Priprema

  • Grubo isjeckajte bademe i malo ih propržite u plehu (bez ulja, na suvom plehu).
  • Zagrijte rernu na 180'C.
  • Umutite žumanca, puter, šećer, brašno, kapućino u prahu, kakao u prahu i bademe u glatko tijesto i ostavite da odstoji 30 minuta. Nakon toga, na tanko pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte tijesto na debljinu od oko 5 mm i isijecite krugove. Obložite pleh papirom za pečenje, stavite keksiće i pecite oko 15 minuta na srednje jakoj temperaturi.
  • Istopite čokoladu za kuvanje i nakon pečenja premažite keksiće čokoladom, pospite preostalom količinom sjeckanih badema. Dodatno ukrasite lomljenom čokoladom, kakaom i kokosovim brašnom.
Scroll to Top