Limun Tart

Sastojci (za koru)

  • 200 g glatkog brašna
  • 100 g mljevenih sjemenki (pomiješati sjeme lana, susama, suncokreta i chia)
  • 150 g maslaca
  • 80 g šećera u prahu
  • Pola kesice praška za pecivo
  • Jaje
  • Malo soli
  • Kašika kisele pavlake

Sastojci (za kremu)

  • 120 g maslaca
  • 300 g šećera u prahu
  • 3 jaja
  • 3 žumanca
  • 150 ml limunovog soka
  • Naribana korica 2 limuna
Priprema

Zamijesite tijesto i tanko razvaljajte u kalup za tart te ispecite na 180 C dok ne postane blago rumeno. Na pari kuhajte sve sastojke osim maslaca i korice limuna. Kada se krema fino zgusne, sklonite je sa vatre i dodajte maslac i koricu limuna koju ste oprali i narendali. Kremu prelijte preko ohlađene kore i ukrasite po želji listovima limuna, sitno nasjeckanom mentom (nanom).

Scroll to Top