Sastojci (za 12 mafina)
- 150 biljnog sira
- 5 supenih kašika mineralne vode
- 50 ml suncokretovog ulja
- 75 g šećera
- 100 ml sojinog mlijeka (ukus BADEM ili KOKOS)
- 250 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- 75 g ovsenih pahuljica
- 150 g šargarepe
- 1 jabuka
Priprema
Izgnječite sir i umutite sa mineralnom vodom, 4 kašike ulja, šećerom i sojinim mlijekom.
Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo, sodom bikarbonom i ovsenim pahuljicama. Sve dobro sjedinite. Šargarepu i jabuku sitno narendajte, zatim sve sjedinite. Podmažite kalup za mafine preostalim uljem i napunite smjesom. Mafine pecite u zagrijanoj rerni na 180'C oko 30 minuta. Kada blago porumene, mafine izvadite i servirajte.