Sastojci
- 200 g šampinjona
- 50 g indijskog oraha
- 50 g kikirikija
- 400 g bundeve
- 2 kašike suncokretovog ulja
- 200 g riže
- 250 ml rižine vode
- 450 ml vruće povrtne supe (povrtna kocka i voda)
- So, biber
- 1-2 prstohvata muškatnog oraščića
- Aleva paprika
Priprema
Propržite indijske orahe dok ne porumene. Pečurke očistite i nasijecite. Grubo naribajte unutrašnjost bundeve. Pečurke propržite na zagrijanom ulju i izvadite, a rižu dodajte u preostalu masnoću od prženja i dinstajte. Dodajte tikvu i alevu papriku (po ukusu), i miješajte dok se sve ne sjedini. Postepeno sipajte rižinu vodu u smjesu i pustite da se rižoto namače i kuva na slaboj vatri oko 20-30 minuta, prema uputstvima na pakovanju. Ponovo dodajte pečurke, začinite rižoto solju, biberom i muškatnim oraščićem. Rižoto sipajte u tanjir, pospite Indijskim orahom i poslužite.