Sastojci:

  • 70g crne čokolade
  • 3 jaja
  • 75g šećera
  • 100g putera
  • 40g brašna
  • 40g kukuruznog skroba
  • 40g kakao praha
  • 80g mljevenih oraha
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 2 šolje šumskog voća (maline, borovnice)
  • Šećer u prahu

 

Priprema

  1. Zagrijte rernu na 200⁰C. Kalup za kolač obložite papirom za pečenje.
  2. Čokoladu izlomite a zatim otopite na vrućem vodenom kupatilu, pa pustite da se malo ohladi. Odvojite žumanjca od bjelanjaca, te bjelanca umutite sa 3 kašike šećera u čvrst snijeg. Umutite puter i preostali šećer, a potom postepeno umiješajte žumanjca, brašno, kukuruzni skrob, kakao u prahu i mljevene orahe. Umiješajte rastopljenu čokoladu, a zatim dodajte i bjelanca. Sipajte tijesto u pripremljen pleh i pecite 30 minuta, ili, dok čačkalica ubačena u sredinu tijesta ne izađe čista.
  3. Kolač izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. U međuvremenu operite šumsko voće i osušite. Tortu pospite šećerom u prahu i šumskim voćem i poslužite.

Uživajte