Save up to 20% on all Toys & Accessories
with “ta-pro-22” code

Đurić MBB
Naši brendovi
  • Đurić SUPERMARKET
  • Đurić SUPERMARKET
  • Đurić SUPERMARKET
  • Đurić SUPERMARKET
  • Đurić SUPERMARKET
  • Đurić SUPERMARKET
  • Đurić SUPERMARKET
Kategorije proizvoda
Prijavi se/Registruj se
Forgot password?

Don't have account yet? Sign up

Mesar

Želite da impresionirate kupce svojim stručnim znanjem, da dajete savjete za obradu naših mesnih proizvoda i oduševljavate svojom uslugom?

Ekspert ste na odjelu mesa ili želite biti to, ali nemate dovoljno stručnosti ili iskustva? Sjajno! Nas to ne obeshrabruje, jer ćemo Vam pružiti priliku i stručnu obuku da se razvijete u specijalizovanog mesara prodavca.

Vaši zadaci:

  1. Profesionalan, pedantan i odgovoran pristup poslu;
  2. Aktivno i prijatno savjetovanje naših kupaca;
  3. Prezentacija proizvoda od svježeg mesa u izlogu;
  4. Samostalni prenos informacija o dostupnosti robe nadređenima;
  5. Podrška kolegama u prodaji.

Sve navedeno čini Vam se zanimljivim ali nemate iskustva u radu? Bez brige! Obezbijedićemo Vam detaljnu obuku, kontinuiranu edukaciju, dobru timsku i radnu atmosferu uz mogućnost napredovanja i sigurnu platu iznad prosjeka za ovu poziciju.

Poželjno bi bilo da imate:

  1. Završenu SSS, idealno trgovački ili ugostiteljski smjer;
  2. Poželjno, nije neophodno, iskustvo u radu sa mesom;
  3. Sposobnost savjetovanja i ljubaznost;
  4. Spremnost za učenje, usavršavanje i dalje obrazovanje.
Kako održavati higijenu na radnom mjestu i zaštititi meso od kontaminacije?

Higijena je ključna u radu mesara, jer pruža sigurnost kupcima i osigurava kvalitet proizvoda. Meso se mora držati na prikladnim temperaturama, a alati za rezanje moraju se redovno čistiti i dezinfikovati. Uvijek je važno nositi zaštitne rukavice i slijediti sve propise za higijenu, kako bi se spriječilo širenje bakterija i kontaminacija.

Kako se upoznati s različitim vrstama mesa i pripremom istih?

Kao mesar, potrebno je poznavati različite vrste mesa i načine pripreme kako bi se kupcima pružila što bolja usluga. Možete se edukovati kroz interne treninge naše kompanije ili samostalno istraživati vrste mesa (knjige, internet). Takođe, važno je pružiti kupcima savjete o pripremi i kuhanju različitih vrsta mesa.

Kako se pobrinuti da su proizvodi uvijek svježi i prikladni za prodaju?

Kako bi se osiguralo da su proizvodi uvijek svježi i prikladni za prodaju, važno je provjeravati proizvode tokom dana i izdvajati one koji nisu prikladni za prodaju. Treba paziti da se proizvodi skladište na prikladan način i da se prate rokovi trajanja. Takođe, važno je održavati higijenu i čistoću na radnom mjestu kako bi se spriječilo širenje bakterija.