GAZDINSTVO ZEČEVIĆ

DOMAĆE, ZA SVE NAS!

U selu Potočani, nadomak Odžaka nalazi se gazdinstvo koje oplemenjuju dječiji osmjesi, sloga, rad, red i disciplina, gazdinstvo Zečević. Pored svega toga, ovo gazdinstvo je jedan od izvora naše robne marke Lenka, koja je odraz plemenitosti i domaćeg.

Naš dragi domaćin Mato svoju priču započinje pričom o ljubavi prema poljoprivredi i stočarstvu koja počinje još od kako je on bio dijete. Kaže da nije bio baš dobar učenik, pa je svoje slobodno vrijeme rado provodio čuvajući stoku, što će godinama kasnije rezultirati njegova proizvodnja.

2003. godine, Mato je počeo toviti junad i polako razvijati posao. Za početak je kupio jednu kravu kako bi imao za lične potrebe, da bi unuci i djeca imali domaće i svježe mlijeko. Kao što je i danas, tako je i u to vrijeme bilo od izuzetne važnosti da su proizvodi domaći, to su mještani iz sela prepoznali i redovno počeli da kupuju proizvode od porodice Zečević. Sa povećanim obimom posla, Matina farma se počela širiti.

Danas gazdinstvo broji oko 15 krava (Simentalki), troje teladi i bika. Na dnevnom nivou krave daju oko 150 litara mlijeka, što se kasnije distribuira u mljekaru Mi 99, s kojom su u saradnji već 2 i po godine. Nakon toga u vidu naše robne marke ‘Lenka’, domaće mlijeko sa farme našeg domaćina, krasi police naših marketa, a samim tim i vaše trpeze. Pored proizvodnje mlijeka, Mato posjeduje oko 25 hektara zemlje, gdje se može pronaći kukuruz, soja, djetelina. Muža krava se vrši pomoću 4 muzilice, a pored krava na imanju smo pronašli svinje i kokoške.

Svako jutro u 4h, zajedno sa svojim unucima, Mato ustaje i zajedničkim snagama počinju brigu o životinjama, zemlji, i svakom pedalju imanja. Kako bi naš domaćin rekao ‘ključ su sloga i ljubav’.
Priču o gazdinstvu Zečević smo vam dočarali preko fotografija životinja, Lenka proizvoda, farme, svega onog što čini ovo gazdinstvo, jer naši domaćini nisu htjeli ovaj put pred kamere.

Nama kao firmi koja daje izuzetnu važnost domaćoj proizvodnji je zadovoljstvo imati saradnike poput Mate, i trudimo se da naš krug proizvodnje bude baziran na proizvođačima u našoj i na našoj zemlji, domaće je ogledalo zdravlja.

Podržavamo lokalnu poljoprivredu

Kupovinom proizvoda iz Lenka asortimana imamo zaokružen lanac od otkupa domaćeg mlijeka koje proizvodi naš farmer, prerađuje domaća mljekara i prodaje se u našim marketia. Na taj način imamo zaokružen lokalni način snabdijevanja i zajedno podržavamo razvijanje lokalne privrede.

Ukoliko i vi ulažete pažnju, trud, rad i požrtvovanost u poljoprivredu i imate proizvode koji bi se rado pronašli u gajbicama naših supermarketa, budite slobodni da nam se javite. Domaće, zdravo i kvalitetno je uvijek dobrodošlo!

Đurić, za sve nas!

Scroll to Top