Jogurt torta sa jagodama

Jogurt torta sa jagodama

  • 1 šolja mlijeka 2.8 % mm
  • 300 ml jogurta 1.6% mm
  • 2 jaja
  • 110 g šećera
  • 50 g brašna
  • 50 g kukuruznog griza
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 350 g jagoda
  • 8 listova želatina
  • 100 gr kisele pavlake 12% mm
  • ¾ šolje slatke pavlake

Priprema

  • Umutite jaja sa 6 kašika šećera i 2 kašike vruće vode. Pomiješajte brašno, kukuruzni griz i prašak za pecivo u činiji i dodajte u umućena jaja. Sjedinite.
  • Obložite pleh pek papirom i sipajte tijesto. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Jagode operite i odvojite 8 komada za dekoraciju, a ostatak nasijecite na male kockice.
    Želatin potopite u hladnu vodu, a slatku pavlaku umutite mikserom, dok se ne stegne, zatim dodajte jogurt, mlijeko, kiselu pavlaku i preostali šećer i mutite dok ne dobijete glatku smjesu. U međuvremenu, zagrijte želatin u malom tiganju i miješajte dok se ne rastvori.
  • Umiješajte 1/3 smjese jogurta sa želatinom, a u prestali dio smjese dodajte jagode i sjedinite.
  • Na koru rasporedite smjesu i stavite u frižider da se hladi 5 h.
  • Dekorišite tortu jagodama i listićima mente (po želji) i poslužite.
Scroll to Top