LAKIĆ PROIZVODNJA POVRĆA

POSJETILI SMO GAZDINSTVO LAKIĆ

U srcu Lijevče polja, u selu Kukulje, porodica Lakić već četvrtu generaciju sa posebnom pažnjom uzgaja domaće proizvode.

Gazdinstvo Lakić se prostire na 12 hektara obradive zemlje na kojoj se uzgaja raznovrsno povrće. Luk, kupus, zelena salata, lubenica, sve to krasi plodno tlo naših domaćina.

Nikola Lakić godišnje vrijedno proizvodi i radi na svom imanju u čemu se ogleda njegov trud, posvećenost i marljiv rad. U prvoj polovini godine naš domaćin sije zlatna sjemena raznovrsnog povrća, gdje ih do berbe redovno štiti, njeguje i navodnjava. Lubenice se u ovom domaćinstvu navodnjavaju metodom kap po kap, dok se ostalo povrće navodnjava vještačkom kišom.

Pri samoj posjeti porodici Lakić uvjerili smo se da je svaki dio imanja obezbjeđen potrebnom mehanizacijom koja im je od velike pomoći pri samom uzgoju povrća. Nikola, koji je agronom po struci i koji poznaje svaku svoju biljku od korijena do ploda, kaže da je svakoj od njih potrebno vrijeme i posebna briga kako bi našla svoj put od njegove njive, preko naših marketa do vaših stolova. Mi sa ponosom ističemo da je jedan takav poljoprivrednik naš dugogodišnji saradnik.

Podržavamo lokalnu poljoprivredu

Naime, naša saradnja traje već 10 godina i važno je istaći da smo u ovih 10 godina zajedno rasli. Domaće je ogledalo kvaliteta i zato se trudimo da svakodnevno podržimo naše lokalne poljoprivrednike.

Đurić, za sve nas!

Scroll to Top