Sastojci (za 12 mafina)

  • 150 biljnog sira
  • 5 supenih kašika mineralne vode
  • 50 ml suncokretovog ulja
  • 75 g šećera
  • 100 ml sojinog mlijeka (ukus BADEM ili KOKOS)
  • 250 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • pola kašičice sode bikarbone
  • 75 g ovsenih pahuljica
  • 150 g šargarepe
  • 1 jabuka

Priprema

Izgnječite sir i umutite sa mineralnom vodom, 4 kašike ulja, šećerom i sojinim mlijekom.
Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo, sodom bikarbonom i ovsenim pahuljicama. Sve dobro sjedinite. Šargarepu i jabuku sitno narendajte, zatim sve sjedinite. Podmažite kalup za mafine preostalim uljem i napunite smjesom. Mafine pecite u zagrijanoj rerni na 180'C oko 30 minuta. Kada blago porumene, mafine izvadite i servirajte.

Uživajte