Sastojci

  • 200 g šampinjona
  • 50 g indijskog oraha
  • 50 g kikirikija
  • 400 g bundeve
  • 2 kašike suncokretovog ulja
  • 200 g riže
  • 250 ml rižine vode
  • 450 ml vruće povrtne supe (povrtna kocka i voda)
  • So, biber
  • 1-2 prstohvata muškatnog oraščića
  • Aleva paprika

Priprema

Propržite indijske orahe dok ne porumene. Pečurke očistite i nasijecite. Grubo naribajte unutrašnjost bundeve. Pečurke propržite na zagrijanom ulju i izvadite, a rižu dodajte u preostalu masnoću od prženja i dinstajte. Dodajte tikvu i alevu papriku (po ukusu), i miješajte dok se sve ne sjedini. Postepeno sipajte rižinu vodu u smjesu i pustite da se rižoto namače i kuva na slaboj vatri oko 20-30 minuta, prema uputstvima na pakovanju. Ponovo dodajte pečurke, začinite rižoto solju, biberom i muškatnim oraščićem. Rižoto sipajte u tanjir, pospite Indijskim orahom i poslužite.

Uživajte