Sastojci

  • 300 g tjestenine
  • So, biber
  • 2 komada (dvije šnicle) dimljenog šarana
  • 3 supene kašike maslinovog ulja
  • 1 crvena paprika
  • 2 glavice crvenog luka
  • 2 tikvice
  • 100 ml bijelog vina
  • 200 ml posne slatke pavlake
  • 200 g biljnog sira
  • 1 paradajz
  • 1 čaša crnih maslina

Priprema

Skuvajte tjesteninu prema uputstvu na pakovanju. Ocijedite i isperite. Dimljenog šarana isijecite na komade, začinite solju i biberom i ispržite na vrućem ulju. Narežite luk, papriku i tikvicu na kockice. Pržite sve zajedno oko 5 minuta i dobro začinite solju i biberom. Sipajte bijelo vino i posnu slatku pavlaku i dodajte biljni sir. U sve dodajte krupno nasječen paradajz i masline. Sve dobro ukuvajte dok se ne sjedini. Možete dodati i grilovano povrće, tikvice i sl.

Uživajte