Sastojci

  • 2 kašike senfa
  • Manja glavica crvenog luka
  • 2 kašike putera
  • 2 kašike brašna
  • 300 ml povtnog temeljca
  • 100 ml pavlake
  • So, biber, peršun
  • 1 kašika soka od limuna

Priprema

Očistite luk i izrežite sitno. Zagrijte puter u tiganju dok ne postane pjenušav pa dinstajte luk da postane staklast, providan. Nakon toga, dodajte brašno i miješajte dok se sve ne sjedini. Uz miješanje, dodajte i povrtni temeljac, a nakon toga i pavlaku. Ostavite sve da se kuha još 10 minuta dok se ne zgusne.
Ukoliko dobijete gušću smjesu, uvijek je možete razrijediti sa još malo povrtnog temeljca. Dobijenu smjesu procijedite i vratite još malo na vatru, dodajte senf, začinsko bilje, so, biber i limunov sok. Sipajte u tanjite i poslužite.

 

Uživajte