voce i povrce posao

Trgovac na odjelu voća i povrća

Ogledalo marketa predstavlja svježe voće i povrće. Da bi zdravi vitamini našli put do naših potrošača, veoma je važno kako su jabuke, salate i citrusi izloženi i prezentovani. Upravo za tu aktivnost zadužene su kolege sa odjela voća i povrća.

Koji zadaci vas na ovom odjelu očekuju i kako izgleda ovaj posao?

Ako poznajete naše supermarkete, znate da su odjel voća i povrća srce svakog Đurić supermarketa. Da bi probudili želju kod naših potrošača za zdravom hranom, neophodno je odgovarajuće izlaganje i prezentacija voća i povrća unutar samog objekta.

Zadaci na ovom odjelu su:

  • Izlaganje i dopunjavanje voća i povrća na predviđene police;
  • Kontrola svježine;
  • Pridrživanje higijenskih direktiva;
  • Savjetovanje potrošača pri kupovini;
  • Naručivanje robe iz našeg LDC-a;

Da bi mogli odgovoriti na navedene zadatke, neophodno je da ispunjavate odredjene preduslove:

  • Završena SSS, poželjno trgovačka škola;
  • Sposobnost rada u timu
  • Dobra fizička spremnost.

Pogledaj aktuelne oglase

  1.  

Prednosti rada trgovca na odjelu voća i povrća uključuju rad u ugodnoj i svijetloj okolini, mogućnost učenja o proizvodima i tehnikama uzgoja, te mogućnost razvoja komunikacijskih vještina i rada u timu.

Važno je provjeriti svježinu proizvoda i izdvojiti one koji nisu prikladni za prodaju. Ako se kupac požali na problematičan proizvod, važno je biti ljubazan, imati razumijevanja i pomoći kupcu da pronađe adekvatan proizvod. U slučaju ozbiljnijih problema s proizvodima, važno je informisati nadređene ili odgovorne.

Kako bi se osiguralo da su proizvodi uvijek svježi i adekvatni za prodaju, važno je provjeravati proizvode tokom dana i izdvajati one koji nisu za prodaju. Potrebno je paziti da se proizvodi skladište na prikladan način, na primjer, da se voće i povrće ne skladišti zajedno kako bi se spriječilo truljenje. Takođe, važno je održavati higijenu i čistoću na odjelu kako bi se spriječilo širenje bakterija.

Kupci koji kupuju voće i povrće mogu se suočiti s različitim zdravstvenim problemima, kao što su: netolerancija na gluten, alergije na određene vrste voća i povrća ili probleme s probavom. Kao trgovac na odjelu voća i povrća, važno je biti upoznat s ovim problemima i pomoći kupcima da pronađu prikladne proizvode.

Scroll to Top