Sastojci
- 1 crveni luk
- 500 g peršuna
- 200 g krompira
- 2 kašičice senfa
- Pola kašičice kurkume
- 2 supene kašike suncokretovog ulja
- So, biber
- 1 l povrtne supe
- 2 supene kašike jabukovog sirćeta
- Pola nara
- 40 g indijskih oraha
- 4 supene kašike krem sira
Priprema
Očistite luk i nasijecite sitno, a zatim ogulite i nasijecite krompir na kockice. Povrće zajedno sa kurkumom propržite na zagrijanom ulju 3-5 minuta, te začinite solju. Dodajte povrtnu SUPU i jabukovo sirće i dinstajte na umjerenoj vatri oko 25 minuta. Očistite nar i povadite sjemenke, a indijske orahe grubo nasijecite i propržite na plehu. Dodajte krem sir i miješajte supu dok se ne sjedini i začinite solju i biberom.
Skuvanu supu izblendajte ručnim blenderom, začinite senfom, po želji i solju i biberom. Sipajte krem supu u tanjire, odozgo rasporedite sjemenke nara i indijske orahe i poslužite.