Sastojci (za svinjska rebra)
- 2 kg svinjskih rebara
- 2 manje glavice crvenog luka
- 2 čena bijelog luka
- 2 kašike ulja
- 100 ml goveđe supe
- Sok od ½ narandže
- 4 kašike kečapa
- 1 kašika senfa
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika mljevene paprike
- Sok od ½ limuna
- 1 kašika sitno isjeckanog đumbira
- So, biber, tabasko sos
Sastojci (za povrće)
- 2 plava patlidžana ili tikvice
- So, mljevena paprika
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 paradajza
- 2 kašike soka od limuna
Priprema za svinjska rebra:
Operite svinjska rebra, osušite papirnim ubrusom i stavite u šerpu. Prekrijte ključalom vodom. Očistite i prepolovite crveni luk, dodajte u šerpu zajedno sa jednim čenom bijelog luka. Dinstajte sve 30 minuta na umjerenoj vatri.
Priprema za sos:
Zagrijte ulje na tavi. Očistite i nasijecite sitno jedan luk i čeno bijelog luka. Propržite ih na ulju dok ne postanu providni, a zatim umiješajte goveđu supu i sok od narandže i ostavite da se dinsta dok se ne zgusne. Nakon toga umiješajte kečap, senf, soja sos, papriku, limunov sok i đumbir dok se ne sjedine, te začinite solju i biberom po ukusu. Svinjska rebra izvadite iz sosa u kome su kuvana, stavite na roštilj i premažite prethodno napravljenim sosom i pecite 15-20 minuta.
Priprema za povrće:
Operite svinjska rebra, osušite papirnim ubrusom i stavite u šerpu. Prekrijte ključalom vodom. Očistite i prepolovite crveni luk, dodajte u šerpu zajedno sa jednim čenom bijelog luka. Dinstajte sve 30 minuta na umjerenoj vatri.