Sastojci
- 750 g crvenog ili običnog kupusa
- 1 čen bijelog luka
- 2 glavice crvenog luka
- So, biber
- 2 kašike meda
- 3 narandže
- 600g krompira
- 3 kašike maslinovog ulja
- Fileti lososa (po 125 g)
- 1 kašičica senfa
- 1 kašika susama
Priprema
Operite i očistite crveni kupus i luk i nasijecite na vrlo sitne trake i pomiješajte. Dodajte 1 kašičicu soli i 1 kašiku meda, te pustite da odstoji najmanje 1 h. Operite narandže vrućom vodom, osušite ih, narendajte koru, zatim ih ogulite i iscijedite preostali sok. Zagrijte rernu na 190 ‘ C.
Krompir operite, isijecite na kriške, pomiješajte sa 1 kašikom maslinovog ulja i pecite na plehu koji je obložen pek papirom, oko 15 minuta.
Filete lososa operite hladnom vodom i osušite. Pomiješajte 1 kašiku soka od narandže sa 1 kašičicom narandžine kore, preostalim medom, 1 kašikom maslinovog ulja, senfom, i začinite solju i biberom. Filete lososa stavite kožom nadole u posudu za pečenje, premažite marinadom, pospite susamom i pecite u rerni sa krompirom još 10 minuta.
Pažljivo iscijedite crveni kupus, izlijte tečnost, začinite sokom i preostalom koricom od narandže, maslinovim uljem, solju i biberom. Preko dodajte filete lososa i pečeni krompir.