Sastojci

  • 1 crveni luk
  • 500 g peršuna
  • 200 g krompira
  • 2 kašičice senfa
  • Pola kašičice kurkume
  • 2 supene kašike suncokretovog ulja
  • So, biber
  • 1 l povrtne supe
  • 2 supene kašike jabukovog sirćeta
  • Pola nara
  • 40 g indijskih oraha
  • 4 supene kašike krem sira

Priprema

Očistite luk i nasijecite sitno, a zatim ogulite i nasijecite krompir na kockice. Povrće zajedno sa kurkumom propržite na zagrijanom ulju 3-5 minuta, te začinite solju. Dodajte povrtnu SUPU i jabukovo sirće i dinstajte na umjerenoj vatri oko 25 minuta. Očistite nar i povadite sjemenke, a indijske orahe grubo nasijecite i propržite na plehu. Dodajte krem sir i miješajte supu dok se ne sjedini i začinite solju i biberom.
Skuvanu supu izblendajte ručnim blenderom, začinite senfom, po želji i solju i biberom. Sipajte krem supu u tanjire, odozgo rasporedite sjemenke nara i indijske orahe i poslužite.

Uživajte