Sastojci (za svinjska rebra)

  • 2 kg svinjskih rebara
  • 2 manje glavice crvenog luka
  • 2 čena bijelog luka
  • 2 kašike ulja
  • 100 ml goveđe supe
  • Sok od ½ narandže
  • 4 kašike kečapa
  • 1 kašika senfa
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašika mljevene paprike
  • Sok od ½ limuna
  • 1 kašika sitno isjeckanog đumbira
  • So, biber, tabasko sos

Sastojci (za povrće)

  • 2 plava patlidžana ili tikvice
  • So, mljevena paprika
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 paradajza
  • 2 kašike soka od limuna

Priprema za svinjska rebra:

Operite svinjska rebra, osušite papirnim ubrusom i stavite u šerpu. Prekrijte ključalom vodom. Očistite i prepolovite crveni luk, dodajte u šerpu zajedno sa jednim čenom bijelog luka. Dinstajte sve 30 minuta na umjerenoj vatri.

Priprema za sos:

Zagrijte ulje na tavi. Očistite i nasijecite sitno jedan luk i čeno bijelog luka. Propržite ih na ulju dok ne postanu providni, a zatim umiješajte goveđu supu i sok od narandže i ostavite da se dinsta dok se ne zgusne. Nakon toga umiješajte kečap, senf, soja sos, papriku, limunov sok i đumbir dok se ne sjedine, te začinite solju i biberom po ukusu. Svinjska rebra izvadite iz sosa u kome su kuvana, stavite na roštilj i premažite prethodno napravljenim sosom i pecite 15-20 minuta.

Priprema za povrće:

Operite svinjska rebra, osušite papirnim ubrusom i stavite u šerpu. Prekrijte ključalom vodom. Očistite i prepolovite crveni luk, dodajte u šerpu zajedno sa jednim čenom bijelog luka. Dinstajte sve 30 minuta na umjerenoj vatri.

Uživajte