Sastojci (za 4 porcije)
- 400g špageta
- So
- 250g cherry paradajza
- 250g mocarele
- 1 čen bijelog luka
- 4 supene kašike maslinovog ulja
- 50g pršute
- 50 g PIK ZIMSKE kobasice
- So, biber, origano
Priprema:
- Zagrijte rernu na 180⁰C.
- Špagete skuvajte u slanoj vodi, prema uputstvu na pakovanju. Nakon kuvanja, tjeteninu prelijte hladnom vodom i dobro ocijedite. Cherry paradajz operite i nasijecite po pola, a mocarelu nasijecite na kriške. Očistite bijeli luk i pritisnite kroz presu.
- Pomiješajte tjesteninu sa bijelim lukom, maslinovim uljem i cherry paradajzom. Tjesteninu rasporedite u nauljen pleh za pečenje.
- Pršutu i kobasicu rasporedite preko špageta i na vrh stavite kriške mocarele. Začinite solju i biberom, te pecite u zagrijanoj rerni 15-20 minuta.
- Pospite origanom i poslužite.