Violeta pizza pasta

Sastojci (za 4 porcije)

  • 400g špageta
  • So
  • 250g cherry paradajza
  • 250g mocarele
  • 1 čen bijelog luka
  • 4 supene kašike maslinovog ulja
  • 50g pršute
  • 50 g PIK ZIMSKE kobasice
  • So, biber, origano

Priprema:

  • Zagrijte rernu na 180⁰C.
  • Špagete skuvajte u slanoj vodi, prema uputstvu na pakovanju. Nakon kuvanja, tjeteninu prelijte hladnom vodom i dobro ocijedite. Cherry paradajz operite i nasijecite po pola, a mocarelu nasijecite na kriške. Očistite bijeli luk i pritisnite kroz presu.
  • Pomiješajte tjesteninu sa bijelim lukom, maslinovim uljem i cherry paradajzom. Tjesteninu rasporedite u nauljen pleh za pečenje.
  • Pršutu i kobasicu rasporedite preko špageta i na vrh stavite kriške mocarele. Začinite solju i biberom, te pecite u zagrijanoj rerni 15-20 minuta.
  • Pospite origanom i poslužite.
Violeta pizza pasta
Scroll to Top